Onze Waarden

Onze waarde voor werkzoekenden

Zoek je werk? Zo helpen wij je op weg.

Je zoekt een job met toekomst, op maat van je talenten en competenties, bij een werkgever die je de kans biedt om te groeien vanuit een langetermijnvisie? Zo maakt Rock Recruitment het verschil.

Diepte-interviews

Samen gaan we op zoek naar een geschikte job, zonder je daarbij van hot naar her te sturen. Jouw tijd – en die van je potentiële werkgever – is immers kostbaar. Daarom maken we altijd uitgebreid kennis voor we je op gesprek sturen. We willen je eerst écht leren kennen. We peilen naar je verwachtingen over de jobinhoud, maar ook naar je ambities op langere termijn en het belang van het evenwicht tussen werk en privé.

We screenen dus grondig, bij ons gaat kwaliteit nu eenmaal boven kwantiteit.

Langetermijnvisie

We stellen een langetermijnvisie voorop, en wel op twee niveaus. Enerzijds begeleiden we je naar een job die je voldoening geeft en blijft geven. Daarom gaan we ook enkel voor vaste jobs waarin je jezelf verder kan ontwikkelen, bij een bedrijf dat bij je past. Anderzijds ondersteunen we je gedurende de volledige zoektocht naar een job. We geven je advies over je loopbaan, begeleiden je bij het solliciteren en geven je nuttige tips voor je op gesprek gaat.

Persoonlijke aanpak

De zoektocht naar een nieuwe job loopt vaak niet over rozen. Daarom staan we zo dicht mogelijk bij je, als een ervaren coach langs de zijlijn. Bij Rock Recruitment ben je geen nummer en stellen we het menselijke aspect voorop. Ons doel is niet het invullen van een maximum aan vacatures, maar wel het vinden van een job op jouw maat. Een job waarmee jij als kandidaat 100% tevreden bent en waarin je je talent maximaal kan benutten en ontplooien.

Onze waarde voor werkgevers

Heb je vacatures? Zo begeleiden we je naar de perfect match.

Een vacature uitschrijven op maat van het talent die je zoekt, is meestal niet eenvoudig. De 'perfect match' vinden en behouden blijkt vaak nog een pak moelijker. In de 'war for talent' zetten wij alles op alles om de steengoede professionals aan te trekken. De kunst bestaat erin net dat talent te vinden dat perfect bij een vacature past. Zo zetten wij je op weg naar de m/v die je zoekt.

Kwaliteit boven kwantiteit

“We sturen alle kandidaturen die we binnenkrijgen door en dan zien we wel”. Zo zouden we kunnen redeneren, maar bij Rock Recruitment doen we net het omgekeerd. We leggen de lat bewust hoger. Als werkgever zoek je dan wel de ideale kandidaat, voor een centimetershoge stapel cv’s en motivatiebrieven ben je geen vragende partij. Wij dragen liever 1 of 2 sterke, kwalitatieve kandidaten voor dan een dozijn ‘halve matches’.

Grondige screening

Alle kandidaten onderwerpen wij aan een zeer grondige screening. Tijdens dit proces toetsen onze ervaren HR-specialisten af of kandidaten geschikt zijn voor de jobinhoud en of ze passen binnen de bedrijfscultuur. Daarnaast peilen we met diepgaande vragen naar hun motivatie, hun persoonlijkheid, hun ambities en hun prioriteiten. Pas als dat ons allemaal heeft overtuigd, stellen we je de kandidaat in kwestie voor. Daarbij gaan we tegelijk voor transparante communicatie en discretie.

Partner op lange termijn

Personeel vinden is een, personeel houden is twee. Het is de sleutel van de ‘war for talent’. Wij geven je advies en tips om deze ‘oorlog om talent’ te winnen. We rekruteren dus niet alleen als selectiebureau, maar adviseren, begeleiden en ondersteunen als een volwaardige partner. Onze taak stopt dan ook niet bij de aanwerving. We staan ook in voor de opvolging.

Met ‘lange termijn’ bedoelen we ook dat we onze tijd nemen om de juiste kandidaat te vinden. Uiteraard wil je je vacature zo snel mogelijk invullen, maar haast en spoed zijn doorgaans een slechte raadgever.